Sıkça Sorulan Sorular

Büyükbaş kurbanlıkta 2 yaşını doldurmuş sığırın 7’de 1’lik kısmı 1 kişilik hissedir. Küçükbaş kurbanlığın ise 1 yaşını doldurmuş   olması gerekmektedir. Küçükbaş kurbanlığın 1 adedi 1 kişilik hissedir.

Siz, 1 hisse olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Kurbankvs, sizin adınıza diğer 6 hissedarı bulur. Kurbankvs, diğer hissedarlar ile sizin aranızda gerekli olan helallik alma sürecini yönetir, diğer tüm fıkhi kurallara uygun olarak sizi diğer hissedarlar ile 1 büyükbaş kurbanda birleştirmiş olur.

Büyükbaş hayvanlar 1 kişiden en fazla 7 kişiye kadar ortak olarak kurban edilebilir.

Kurbanın fıkhen kabulü için aşağıdaki şartların gerçekleşmesi gerekmektedir:

1. Tüm hissedarların müslüman olması,

2. Sırf Allah rızası için ibadet niyetiyle kurban kesme niyetinde olması (içlerinden hiçbirisinin et, uygun fiyat, ödeme kolaylığı, işlem rahatlığı vesaire gibi farklı niyetler taşımaması),

3. Hisselerinin hissedarlar arasında eşit miktarda dağıtılması (Reddül muhtar, Vahdeti, Dürer)

          KAYSERİ BESİ olarak bizi tercih eden tüm hissedarların bu şartları taşıdıklarına dair onaylarını alıyor, bu şartları kabul etmeyenlerin kurban kayıtlarını kabul etmiyoruz. Hisselerin eşit dağılımı için 7 kefeli hassas tartım yapan teraziler kullanıyor, hakkaniyet ve eşit dağıtıma dikkat ediyoruz.

1. Vekâletle kestiğimiz her bir büyükbaş kurbanın 7 hissedar ortağı belirlenip, 7 hissedar tamamlanarak kesim işlemi yapılmaktadır. Son kalan kurbanda açık hisse bulunması durumunda kalan hisseler Peygamber Efendimizin (S.A.V.) niyetine kayseribesi.com.tr tarafından tamamlanarak kurbanın kesimi yapılmaktadır. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) niyetine kesilen hisselerin etleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır. 

2. Kesilecek kurbanın tüm hissedarları ismen belirlenmedikçe kesinlikle toplu kesim işlemi yapılmamaktadır. Kesilecek kurbanın tüm hissedarları ismen belirlendikten sonra hissedarlardan helallik alma işlemi gerçekleştirilir. Aynı kurbanda hissedar bulunduğunuz kimselerin isimleri kayseribesi.com.tr’de saklı olup KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) hükümleri de dikkate alınarak gerektiğinde ilgili hissedarlarımızla paylaşılabilir.

3Her bir kurban kesilmeden önce kimlerin adına kesildiği sesli olarak okunur, vekaleti kasaplarımıza verilir, tekbirler getirilir, Besmele-i Şerife ile kesimi yapılır, kesildiğine dair bilgi mesajı cep telefonunuza gönderilir.

Kayıt esnasında gerekli olan tüm şartlar kayıt kabul şartı olarak sorulmakta, kurban kaydı bu esasların kabul edilmesi halinde oluşturulmaktadır. Bu süreçleri kabul etmeyenlerin kayıtları alınmamakta, kurban hissedarı olarak kabul edilmemektedir.

Hiçbir kurban diğeri ile aynı kiloda olmadığı için her bir kurbanı ayrı ayrı tartıyor, size sadece tartımı yapılan sizin kurbanınızın 1/7 hisse ağırlığı kadar et verebiliyoruz. Aynı kiloda iki adet kurban olduğunu varsaydığımız takdirde de hayvandan hayvana et kemik oranı (randıman) farklılıkları bulunmaktadır. Hal böyle olunca aynı fiyattaki iki farklı kurbanda et miktarlarında küçük farklılıklar olabilmektedir.  Ancak aynı kurban içerisindeki hisseler aynı ağırlıkta olmak zorundadır.

İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve İSO 9001 Uluslararası Kalite Güvence belgelerine sahip tüm yasal izinleri Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınmış anlaşmalı profesyonel tesislerimizde kesiyoruz.

Veteriner kontrolünden geçmiş sağlıklı ve İslami fıkhi şartlara uygun kurbanlarınız, kesime hazır hale getirilir, kurbanı kesecek olan kasaba 7 hissedarın isimleri sesli olarak okunur, vekâletleri verilir, kasap vekâleti kabul eder, tekbirlerle ve besmele-i şerife çekilerek Allah’a kulluk ve ibadet bilinci içerisinde size vekâletle kurbanınız kesilir. Kurbanınızın kesimi esnasında size bilgi sms gönderilir, Kurbanınızın kesim süreci video kaydına alınır, gerektiği takdirde video tarafınıza gönderilir.

Çiftliğimizde yetiştirdiğimiz kurbanlıklarımız sizlerin beğenisine sunulmadan önce tek tek tartılarak kayıt altına alınıyor

Ayrıca kurbanınız kesilirken video çekimi yapılarak, Bayramın 2. gün akşamına kadar kesimin yapıldığına dair bilgilendirmeyi SMS ile tarafınıza yapıyoruz. 

Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı genel tedbirler, hijyen ve sanitasyon kuralları, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ve diğer güvenlik gerekçeleri ile siz evinizde bayramınızı yaparken, biz tüm tedbirleri planlayarak sizin adınıza kesiminizi yapıyor, adresinize kurbanınızı teslim ediyoruz.

Sabit fiyat ve kilogram garantisi vermemiz halinde kurban ibadetinizi fıkhi kurallara göre uygun olmayan (yani fıkhî olarak caiz olmayan) bir yöntemle yapmış olacağımız için bu yöntemi tercih etmiyoruz.

Ortak olduğunuz kurbanınız diğerlerine göre daha ağır veya daha hafif olabilir. Dolayısıyla kurbanlıktan çıkan et miktarı da buna göre değişiklik göstermektedir. Bizler et satışı yapmıyoruz. İslami kurallara göre kurban ibadetinizi yerine getirmenize yardımcı oluyoruz. Etinizi hassas terazilerde 7 hisseye kadar bölüyor, kurbanınızın etini başka kurbanların etiyle karıştırmadan size ulaştırıyoruz.

Hijyen ve genel riskler dikkate alınarak çok hızlı bozulma yapısına sahip olan ciğer, kalp ve diğer sakatatların gıda güvenliği kuralları gereği bir risk oluşturmaması adına, sizin adınıza makbuz karşılığında hayır kurumlarına bağışlıyoruz.

20 yılı aşkın kurban tecrübemizle yetiştirilme, sevkiyat, kesime alım, karkas çeyrekleme, parçalama, kasalama, hisseleme, paketleme, kolileme aşamalarında ayrı ayrı küpe numarası, kimlik kartı ve etiketlemeler yapıyor. Her bir safhada ayrıca kayıtlama yapıyoruz.

Ayrıca hiçbir aksaklığa mahal vermemek adına risk analizi yapıyor, tedbiren tüm aşamalarda sadece vazifesi kontrol olan görevlilerimize de süreci takip ettiriyor, işimizi sağlama alıyoruz.

Tecrübemiz ve sistemimiz sayesinde hiçbir kurbanı diğerine karıştırmıyor, hissenizin %100 sizin adınıza alınan ve kesilen kurbanın hissesi olduğunun garantisini veriyoruz.

Öncelikli amacımız sağlıklı ve soğuk zinciri kırılmamış eti sizlere ulaştırabilmek. Bu yüzden tüm dağıtım organizasyonunu kendimiz organize ediyoruz ve kendi araçlarımızla sevkiyat yapıyoruz. Belirtilen teslimat tarihinde sizlere kurban etlerinizi ulaştırmış oluyoruz. Taze teslimat kurban dışındaki kurban etleriniz size ulaştığında donmuş vaziyette olacaktır. Teslim alır almaz buzluk kısmına (-18 derece) kaldırmalısınız. Tüketmek istediğiniz ürün paketini çözdürüp kullanabilirsiniz. Buzu çözülen paketi tekrar dondurmamalısınız. Buzluğa kaldırdığınız ürünleri 6 ay içerisinde tüketmenizi tavsiye ederiz.

Detaylı paket kurban kolinizde kuşbaşı(doğranmış), kıyma(çekilmiş), kemikli et (kemikler küçük parçalar halinde yemeklik doğranmış), değerli et (antrikot, bonfile, kontrfile olarak ızgarada pişmeye hazır halde doğranmış), lop et( ister kıyma ister kuşbaşı yapılabilecek el büyüklüğünde etler) bulunmaktadır. Her bir et çeşidini direkt buzdolabınıza kaldırabileceğiniz şekilde 500 gramlık hijyenik poşetlere koyup hijyenik bir şekilde vakumluyoruz. İsminize özel kolilere koyup adresinize göndermek üzere hazır hale getiriyoruz. BELİRTİLEN tarihte kurban etinizi -40 derecede şoklayarak dondurulmuş olarak soğuk zincir kargo ile adresinize ulaştırıyoruz.

Genel riskler dikkate alınarak çok hızlı bozulma yapısına sahip olan sakatatlar, gıda güvenliği kuralları gereği bir risk oluşturmaması adına kurban kolinizde bulunmamaktadır.

BÜYÜKBAŞ HİSSE KOLİNİZDE ETLERİMİZ KIYMALIK ve KUŞBAŞILIK ETLER AYRI AYRI TARTILARAK LOP ET BÜYÜKLÜĞÜNDE, KEMİKLER YEMEKLERDE KULLANIMA UYGUN KÜÇÜLTÜLMÜŞ  ŞEKİLDE ve SAKATATLAR AYRI POŞETLENMİŞ ŞEKİLDE KURBANIN KESİMİNDEN 2-3 SAAT SONRA DONDURULMAMIŞ OLARAK TESLİM EDİLMEKTEDİR

Shopping Cart